Emberi jogok


Az SCI Peace Messenger munkacsoportjának elsődleges célja, hogy az önkéntes táborokban a gyakorlati munka mellett valóban szó essen az SCI mint békeszervezet céljairól s értékeiről.

A Peace Education a békéről a békéért való oktatást jelent. A békéről, hiszen egy Peace Education workshop nem a hagyományos tudásátadásról szól, célja sokkal inkább a figyelemfelkeltés és gondolatébresztés: olyan dolgokról készteti gondolkozásra a résztvevőket, melyek ott vannak mindennapjainkban, de elhaladunk mellettük. A békéért, hiszen a figyelemfelkeltés és tanulás mellett érzékenyítő játékaink toleranciára, megértésre, nyitottságra, s segítésre sarkallnak. 

A táborokban megrendezett Peace Education workshopokon foglalkozunk a diszkriminációval, a kulturális különbségekkel, emberi jogokkal, a hátrányos helyzetű csoportokkal, de a természeti környezettel való békés együttéléssel kapcsolatos szemléletformálás is nagyon fontos terület – hiszen számunkra a béke nem csak a fegyveres konfliktus hiányát jelenti, hanem a felsorolt témák szorosan kapcsolódnak hozzá. A workshopok keretében együttesen próbálunk közelebb jutni ahhoz, hogy mi és hogyan járul hozzá a békéhez – a nagyvilágban, nemzetek között, de a saját közösségeinkben vagy akár önmagunkban is. Hogy az egyes táborokban ezek közül melyik kérdéssel foglalkozunk és milyen formát ölt a Peace Education foglalkozás, azt befolyásolja mind az önkéntesek előzetes ismeretei és érdeklődése, a tábor helyszíne és központi témája. 

A Peace Messenger munkacsoport hírei

2017.
07. 11.

Change for Media – Media For Change

MAGYAR RÉSZTVEVŐKET KERESÜNK! Szeretnél megtanulni videót készíteni? Multikulti közegben kreatívnak lenni, más fiatalokkal együtt dolgozni? Eltölteni 9 napot egy gyönyörű környezetben? 18 és 25 között vagy, és elboldogulsz angolul? Jelentkezz ifjúsági cserénkre! Change for Media – Media For Change 18-27

2017.
05. 24.

Jelentkezz! Konfliktuskezelés tréning Lengyelországban

A tréningen szimulációs játékok segítségével tanulhatod meg a konfliktuskezelési technikákat.