Partner felhívás önkéntes tábor szervezésére a 2019-es szezonra!

Az Útilapu Hálózat több mint 20 éves nemzetközi önkéntes tábor szervezési tapasztalattal új partnerszervezetek számára kínál együttműködési lehetőséget!

Milyen egy önkéntes tábor?

Az Útilapu és partnerszervezetei által szervezett nemzetközi önkéntes táborokban (eredeti nevükön építőtáborokban) 8-10 nemzetközi önkéntes és képzett helyi táborvezetők dolgoznak másfél-két hétig egy helyi közösséggel egy számukra fontos projekten.
A projektek témája változatos: katasztrófák utáni újjáépítésektől kezdve, játszótér felújításokon, fesztiválszervezésen és gyermekotthonok lakóinak szervezett nyári szabadidős tevékenységeken át, a környezetvédelmi területek rendben tartásáig szinte bármi szóba jöhet. A legfontosabb, hogy a tábor valós értéket teremtsen, a helyi közösség és környezet érdekét szolgálja és lehetőséget nyújtson a résztvevők számára egymás kultúrájának megismerésére, a szabadidő hasznos eltöltésére.

A közös tevékenységek, együttélés során az önkéntes táborok hozzájárulnak a helyi közösségek és a környezet
fejlesztéséhez, egy békésebb és elfogadóbb világ építéséhez.

Jól hangzik!
További részletek itt:
Mit kell végig gondolnom, ha partnerszervezetként jelentkezni szeretnénk?

Amennyiben a fentiek és a linken található részletes leírás alapján érdeklődnének egy új nemzetközi önkéntes tábor
megszervezése iránt az Útilapuval, várjuk mihamarabbi jelentkezésüket emailben a -on. Kérjük, vázolják az ötleteiteket, a fentebbi kérdésekre egyenként reflektálva!