Hogyan lehetek támogató?


Eseti vagy rendszeres támogatás, 1% felajánlás? Jó ötlet!

Bankszámlaszámunk: 16200223-10084234 Magnet Bank

Már a Te 1%-od is rengeteg esélyt adna nekünk,  hogy továbbra is sokféle változatos módon  tehessük jobbá a világot!

Miért az Útilapu?

  • Sokoldalú segítség: Mint Ti is tudjátok az Útilapu egyik legnagyobb előnye, hogy sokszínű és változatos segítséget nyújt többek között társadalmi, kulturális és környezetvédelmi területeken, mely során a rászorulók és önkéntesek is egyaránt fejlődnek.
  • Kölcsönösen előnyös: Az Útilapu által önkénteseinknek lehetőségük van a személyes fejlődésre, új készségeket sajátítanak el, valamint életre szóló élményekkel és új barátokkal gazdagodnak. Önkéntes munkájukkal egy társadalmi befektetést tesznek, támogatják a különböző kultúrák közötti szociális kapcsolatokat, a társadalmi integrációt és a rászoruló közösségeket.
  • Változatos: A munka változatos: természet- és környezetvédelmi tevékenység; renoválás; gyerekekkel, mozgássérültekkel, hátrányos helyzetűekkel, menekültekkel való foglalkozás vagy különböző kulturális események. Adód 1%-ával Te is hozzájárulhatsz az önkéntes toborzó és táborszervezői tevékenységünk sikeréhez, így számos társadalmi probléma kezeléséhez!
  • Nemzetközi és hazai: A nemzetköziség támogatása mellett a hazai rászorulók segítéséről sem feledkezünk meg: 1993 óta több mint 200 tábort szervezetünk főleg hátrányos helyzetű kistérségekben, számos gyermekvédelmi intézménnyel már 10 éve együttműködve, több mint 3500 magyar és nemzetközi önkéntes bevonásával.
  • A gyerekek kezében a jövő: Eddig is számos projektünk által foglalkoztunk a nehéz sorú gyerekek támogatásával, mely tevékenységet szándékozunk továbbra is is folyatni. Az Útilapus programok révén a gyerekek olyan tudást szerezhetnek, amiket másképp nem tapasztalhatnának meg.
  • Anyagi forrásunk lényeges része: Már a legkisebb 1% is hatalmas segítség: egy önkéntes tábor egy egész otthonnyi gyermek számára biztosít felejthetetlen két hetet, ösztönzést ad az angol tanuláshoz és példát mutat a munka szeretetére; más táboraink egész falvak mindennapjait teszik szebbé a környezet megújulásával. Önkénteseink szabadidejüket, tapasztalatukat és lelkesedésüket fektetik ezekbe a két hetes táborokba, az Útilapu pedig a táborszervezők- és vezetők képzését, utazását biztosítja.

Csak a te felajánlásod már fedezheti egy vagy két táborvezető utazását, azaz már félig biztosítja a tábor megvalósulását.

Hogyan?

Figyelem! Idén a NAV készíti az adóbevallásotokat, s ezzel párhuzamosan új és egyszerű módokon is megteheted az 1%-os felajánlásodat!

Figyelem! Idén a NAV készíti az adóbevallásodat, de az 1% felajánlásról neked kell gondoskodnod. Az új rendszer egyszerű és nagyszerű, pár kattintással támogathatsz egy civil szervezetet. A https://eszja.nav.gov.hu/ oldalról indulunk, mutatjuk, hogyan.A felajánlás csak két percet vesz igénybe, de már a legkisebb felajánlás is hozzájárul ahhoz, hogy programjainkat eljuttassuk a rászorulókhoz. Például kettőtök felajánlásából már megvehetjük a jegyet 1 táborvezetőnk 1 magyarországi önkéntes táborba utazásához. Ő ott 2 hétig 10 önkéntest koordinál, akik akár 20-40 gyerekkel játszanak vagy egy falut szépítenek.Akkor is megteheted a felajánlást az online felületen, ha:-Te, a könyvelőd vagy a munkáltatód készíti a bevallásodat- az adóbevallásodat papír alapon készíted- már beadtad az adóbevallásodat, de az 1 %-ra vonatkozó mellékletet nem küldted be.Szükséged lesz:- ügyfélkapus bejelentkezésre- adószámodra- az Útilapu adószámára: 18053508-1-42Határidő: május 22.Előre is köszönjük a segítségedet!

Közzétette: Útilapu Hálózat – SCI Hungary – 2017. április 20., csütörtök

A rendelkezést benyújthatjátok:

  • A legkönnyebb módon a https://eszja.nav.gov.hu/app/login oldalon, ahol a NAV által készített adóbevallásodat is ellenőrizheted, március közepe és május második fele között a legördülő menüből kiválaszthatjátok az Útilaput, s két kattintással megtehetitek az 1 %-os felajánlást. Nagyon egyszerű, csak Ügyfélkapus hozzáférés szükséges. Ezt akkor is megteheted, ha egyéni vállalkozó vagy, vagy a munkáltatód intézi az adóbevallásodat.
  • Ha nincs ügyfélkapud, akkor a 2020EGYSZA nyomtatványt kitöltve postai úton vagy a NAV ügyfélközpontján keresztül juttasd el az adóhatóságnak.
  • Ha az ÁNYK nyomtatványkitöltőn keresztül te készíted a bevallásodat, akkor a 1653 számú adóbevallás részét képező, de különállóan is használható 2020EGYSZA nyomtatványt töltsd ki és küldd be ügyfélkapun keresztül vagy postán.
  • Ha munkáltatód intézi az adóbevallásodat: a 2020EGYSZA nyilatkozatot legkésőbb május közepéig lezárt borítékban átadhatod a munkáltatódnak neki is. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeletek, a boríték leragasztása mentén pedig írjátok alá.

Hivatalos nevünk: Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat
Adószámunk: 18053508-1-42