EVS Tirolban – Élménybeszámoló

2018.03.19.

Anita Tirolban tölti egyéves önkéntes szolgálatát. Szívmelengető élménybeszámolója következik.

Hegyek, hegyek mindenütt… Ez a látvány, az erdő illata egyszerűen megunhatatlan. Az EVS hetedik hónapját töltöm Tirolban Innsbrucktól nem messze, Telfsben. A napok itt igazán gyorsan telnek. A projektem kapcsán heti két napot a napköziben és heti három napot két különböző ifjúsági központban dolgozom. Az utóbbi a Chilli és a Fuchsbau. Ezeken a helyeken a feladatom az, hogy a tinédzserekkel játsszak, illetve, hogy részt vegyek a különböző programok szervezésében. A Chilliben novembertől elindult a saját kis projektem is, így minden héten jógaórát is tartok ott. Szabadidőmben sokat vagyok a többi önkéntessel, a helyi koordinátor szervezet szuper programokat szervez minden hónapban, többek között voltunk már síelni Brennerben, 3 napot töltöttünk a hegyekben egy hüttében, és nagyon várom már a nyarat is, mert raftingozni fogunk a közeli vad vizekben.

Na, igen a természet itt csodálatos, egy túrázónak, vagy sportot kedvelőnek ez maga a paradicsom. Az őszi napokon nagyon jókat futottam, túráztam a hegyekben. Emellett számtalan tiszta vizű hegyi tavacskát lehet találni a környéken, amelyeken, télen korizni, nyáron pedig úszni lehet.

Innsbruckban pedig rengeteg kulturális lehetőség van: múzeumok, kiállítások, színházak, mozik és fesztiválok. Az egyetem és a Volkshochschule is rengeteg tanfolyamot kínál a nyelvtanulás mellett; lehet főzőkurzusra, színjátszásra, festészetre vagy akár akro-jógára is menni.

Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a helyet, habár a projekttel kapcsolatos munka számomra nem is mindig olyan izgalmas, a környezet és az „önkéntes-lét” kárpótol mindenért! 😉

Ha te is szeretnél Anitához hasonló élményeket szerezni, lehetőséged van több önkéntes programra is jelentkezni Ausztriába. További infot itt találasz.