
Új SCI projekt a fenntartható élelmiszerfogyasztásról
Jelentkezz az első képzésre Németországba!
Hol?
Witzenhausen, Németország
Mikor?
2018. november 16-23.
Ízelítő a “Preparing our plates” képzés témáiból:
– fenntartható élelmiszerfogyasztás – választásaink hatása egyéni és közösségi, helyi és globális szinten
– vegán életmód és az erőszakmentesség
– menük tervezése és alapanyagok beszerzése tudatosan
A főzés és közös étkezés ifjúsági cserék, képzések és nemzetközi projektek során nagyban hozzájárul a csoportdinamikához, megjelennek benne a hasonlóságaink és különbözőségeink is, megmutatja mennyire sokszínűek vagyunk. Az étkezés és a választásaink szoros kapcsolatban állnak a társadalmi igazságossággal, környezetvédelemmel, kapitalizmussal és a kizsákmányolással is.
A projekt célja:
– Egy szakácskönyv és élelmiszer fogyasztással kapcsolatos iránymutatások megalkotása,
amely segítséget nyújtanak különböző programok szervezésekor.
– Non formális oktatásban alkalmazható feladatgyűjtemény létrehozása a fenntartható élelmiszerfogyasztásról.
Projekt további állomásairól a itt olvashattok: Call for participants – Daily plate
Nem kötelező minden programelemben résztvenni, de az első képzés résztvevőinek vállalnia kell, hogy beszámolnak az Útilapunak és támogatják a későbbi résztvevőket a szükséges felkészülésben!
A jelentkezéshez alaposan olvasd el és töltsd ki az ÚTILAPU jelentkezési lapját.
Határidő: október 19.