“Önkéntességtől a nagykövetségig” – önkéntesünk sikertörténete

2015.01.13.

Az Útilapu önkéntese, Klaudia Argentínában, Rosarioban volt egy évig önkéntes az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretei között, ahol az Insgenar civil szervezetnél emberi jogokkal, azon belül is a női egyenjogúsággal megismertetésével foglalkozott.

Önkéntesként az Útilapuban megismerhette az EVS pályázatokat és tapasztalatot szerzett önkéntesként is. A latin-amerikai régió érdekelte és szerette volna fejleszteni a spanyol tudását is. Tanulmányai során az emberi jogi projekt is közel állt hozzá.

Ő így meséli:
Kíváncsi voltam arra is, milyen a civil élet egy idegen országban, és szerencsére Argentínában nagyon aktív. Rendkívül tanulságos volt a kint töltött idő, így sok hasznos tapasztalatot hoztam haza a saját civil szervezetembe is. Nehéz szavakba foglalni azt a rengeteg dolgot, amit ez az élmény adott. A latin-amerikai régió korábban nem is állt az érdeklődésem fókuszában, spanyolul sem igazán beszéltem. Az EVS óta viszont teljes szakmai életem a régió körül forog. Jelenleg a Mexikói Nagykövetségen dolgozom Budapesten, a sajtókapcsolatokért és a közösségi médiáért felelek. Az EVS sokat segített a szakmai életben.

Olvasd tovább itt: http://www.eplusifjusag.hu/public/files/press/evs_elmenygyujtok-evs_elmenygyujtok_web_148x210mm_v6.pdf 

Az Útilapu Hálózat sok év óta küld és fogad önkénteseket. Ha te is részt szeretnél venni hasonló programban, vagy megosztanád velünk a sikersztoridat, írj az -ra.