Emberi jogok | Peace Messenger


Az SCI Peace Messenger munkacsoportjának elsődleges célja, hogy az önkéntes táborokban a gyakorlati munka mellett valóban szó essen a Service Civil International, mint békeszervezet céljairól s értékeiről.

A Peace Education a békéről a békéért való oktatást jelent. A Peace Education workshopok nem a hagyományos tudásátadásról szólnak. A céljuk sokkal inkább a figyelemfelkeltés és gondolatébresztés. Olyan dolgokról készteti gondolkozásra a résztvevőket, melyek ott vannak mindennapjainkban, de elhaladunk mellettük. A figyelemfelkeltés és tanulás mellett érzékenyítő játékaink toleranciára, megértésre, nyitottságra, s segítésre sarkallnak.

A táborokban megrendezett workshopokon foglalkozunk a diszkriminációval, a kulturális különbségekkel, emberi jogokkal, a hátrányos helyzetű csoportokkal. Emellett a természeti környezettel való békés együttéléssel kapcsolatos szemléletformálás is nagyon fontos terület. Számunkra a béke nem csak a fegyveres konfliktus hiányát jelenti, hanem a felsorolt témák szorosan kapcsolódnak hozzá. A workshopok keretében együttesen próbálunk közelebb jutni ahhoz, hogy mi és hogyan járul hozzá a békéhez – a nagyvilágban, nemzetek között, de a saját közösségeinkben vagy akár önmagunkban is.

Hogy az egyes táborokban ezek közül melyik kérdéssel foglalkozunk és milyen formát ölt a Peace Education foglalkozás, azt befolyásolja mind az önkéntesek előzetes ismeretei és érdeklődése, a tábor helyszíne és központi témája. 

A Peace Messenger munkacsoport hírei

2020.
03. 02.

Résztvevőket keresünk nemzetközi képzésre a svájci Alpoknál!

“Peace in Practice” képzés egy békésebb világért! A projektről és a képzésről: A képzés olyan résztvevőknek szól, akik bővíteni szeretnék ismeretüket a béke fogalmáról, illetve szeretnének tanulni és tenni is a változásért, a béke előmozdításáért a helyi közösségekben és nemzetiközi

2019.
05. 19.

Identitás és fiatalok radikalizálódása – emberi jogi képzés Franciaországban

3 fő jelentkezését várjuk a “Not a single story” tréning kurzusra A projektről: A képzés ötlete egy 2018-as emberi jogi képzőknek tartott CCIVS tréningen született meg Törökországban. A szélsőséges nézetek és ideológiák terjedése, a társadalom megosztottsága és a fiatalok radikalizálódása