Emberi jogok | Peace Messenger


Az SCI Peace Messenger munkacsoportjának elsődleges célja, hogy az önkéntes táborokban a gyakorlati munka mellett valóban szó essen a Service Civil International, mint békeszervezet céljairól s értékeiről.

A Peace Education a békéről a békéért való oktatást jelent. A Peace Education workshopok nem a hagyományos tudásátadásról szólnak. A céljuk sokkal inkább a figyelemfelkeltés és gondolatébresztés. Olyan dolgokról készteti gondolkozásra a résztvevőket, melyek ott vannak mindennapjainkban, de elhaladunk mellettük. A figyelemfelkeltés és tanulás mellett érzékenyítő játékaink toleranciára, megértésre, nyitottságra, s segítésre sarkallnak.

A táborokban megrendezett workshopokon foglalkozunk a diszkriminációval, a kulturális különbségekkel, emberi jogokkal, a hátrányos helyzetű csoportokkal. Emellett a természeti környezettel való békés együttéléssel kapcsolatos szemléletformálás is nagyon fontos terület. Számunkra a béke nem csak a fegyveres konfliktus hiányát jelenti, hanem a felsorolt témák szorosan kapcsolódnak hozzá. A workshopok keretében együttesen próbálunk közelebb jutni ahhoz, hogy mi és hogyan járul hozzá a békéhez – a nagyvilágban, nemzetek között, de a saját közösségeinkben vagy akár önmagunkban is.

Hogy az egyes táborokban ezek közül melyik kérdéssel foglalkozunk és milyen formát ölt a Peace Education foglalkozás, azt befolyásolja mind az önkéntesek előzetes ismeretei és érdeklődése, a tábor helyszíne és központi témája. 

A Peace Messenger munkacsoport hírei

2019.
03. 04.

KAMPÁNYSZERVEZŐI SCI KÉPZÉS BÉCSBEN

A projektről: Peace on the Streets A képzés során a résztvevők megismerik a békés és erőszakmentes kampányok és utcai akciók szervezésének folyamatát, legjobb gyakorlatait és eszközeit, hogy később ők maguk is létrehozhassák más fiatalok bevonásával helyi akcióikat. A képzés után

2018.
06. 29.

Béke és emberi jogok – képzés Törökországban

Már eddig is aktív voltál valamilyen emberi jogi területen? Önkénteskedtél vagy dolgoztál már közösségekkel és tartottál foglalkozást vagy képzést? Szeretnél fejleszteni magad képzési területen és jobban elmélyülni az emberi jogok és béke témájában? A Training for Peace Trainers neked szólhat!