Vezess nemzetközi önkéntes tábort!

SCI Hungary

Ha jól beszélsz angolul, s kipróbálnád magad csapatvezetőként, jelentkezz hozzánk táborvezetőnek!

Szerezz velünk tapasztalatot, életre szóló élményeket, segíts másoknak is jót tenni!

Ha szeretnél …
… nemzetközi környezetben…
… tapasztalatot szeretni projekt koordináció területén;
… és kipróbálnád magad csapatvezetőként;
ha hiszel abban,
… hogy a kultúrák különbözősége csak színesíti a világot,
… hogy kis lépésekkel, egy csapatban mi is tudunk tenni azért, hogy a Föld egy jobb világ legyen;
légy koordinátor az Útilapu egyik magyarországi önkéntestáborban!

Az 2 hetes nemzetközi önkéntestáborainkat általában elszigeteltebb vidéki közösségek segítésére szervezzük, s 10 külföldi (világ bármely tájáról) és 2-3 magyar önkéntest várunk, hogy szállásért, étkezésért és élményekért cserében valódi értéket teremtsenek, s megismerjék a magyar és egymás kulturáját. Minden tábor más és más, a projekt középpontjában állhat a környezetvédelem; közösségi terek felújítása; gyerekekkel, idősekkel, mozgássérültekkel, menekültekkel való foglalkozás; idegengyűlölet elleni kampányok szervezése, stb.

A táborok előkészítését és a tábor alatt a külföldi önkéntesek koordinációját 2 táborvezető végzi.

Elvárások:
• magabiztos angol nyelvtudás;
• nyitott, kommunikatív, szervezni szerető személyiség;
• csapatmunka a tábor- és a táborszervezés többi részvevőivel; szervezésben dolgozóval;
• elérhetőség, megbízhatóság, alaposság.

Amit kínálunk:
• ingyenes, gyakorlati képzés: csapatvezetés, csoport-dimanika, multikulturalizmus, projekt-tervezésrőlvezetés, stb. témákban (opcionális kiegészítő képzés külföldön);
• támogatás a felkészülési idő és az önkéntestábor teljes ideje alatt;
• ingyenes szállás, étkezés, utazási költségtérítés;
• előzetes megállapodás esetén a tapasztalat elismertethető a tanulmányok alatti kötelező gyakorlatként.

Szerezz velünk tapasztalatot, életre szóló élményeket, segíts másoknak is jót tenni!

A táborok szervezésére és vezetésére felkészítjük a koordinátorokat.
A táborvezető pozíció önkéntes, fizetés nem jár érte! A kapcsolódó költségeket a szervezet téríti.
A munka előzetes megállapodás esetén elismertethető a tanulmányok alatti kötelező gyakorlatként.

Jelentkezésedet ezen a linken várjuk, kérdéseddel keress minket a   címen!
Várunk az Útilapu csapatába!

Letölthető hirdetés: itt

JELENLEG A KÖVETKEZŐ TÁBOROKBA KERESÜNK MÉG VEZETŐKET:

Élj zölden! Etyek (07.16-29) – 6 fő

A Zöld Szatyor Egyesülettel idén tartjuk meg az első táborunkat. A tábor célja, hogy a falu lakosai számára kialakításra kerüljön egy olyan közösségi tér, ahol lehetőségük van megtanulni, hogyan tudnak minél inkább környezettudatosan élni. Az önkéntesek segítenek kialakítani egy közösségi kertet is, ahol a permakultúra alapjait is megtanulhatják a helyiek. A táborban is uralkodni fog a zöld minden téren, így vegák előnyben 🙂 A tábor másik célja, hogy a helyiek megismerkedhessenek már ország kultúráival és szokásaival is. Szállás sátrakban lesz, de lehetőség lesz beltéri zuhanyzó használatára is.

Boróka Ház, Diósjenő (07.16-30) – 10 fő 

A Boróka Ház egy közösségi tér, ahol hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapnak arra, hogy  játékos formában megismerkedjenek környezetük értékeivel és a természetvédelem fontosságával. Rendszeresen szerveznek kézműves és hagyományörző műhelyeket a helyiek számára. Az önkéntesek a ház körül fognak segíteni (elsősorban fizikai munka), illetve a gyerekek szabadidős tevékenységében is részt vesznek. A tábor második felében egy zenetábor is lesz a helyszínen, ahol az önkéntesek is segédkezni fognak. Szállás választható: vagy a ház nagyobb szobájában vagy sátrakban.

Hetedhét tábor, Ágasegyháza (07.28-08.11) – 8 fő

Az önkéntesek a Kovács Kinga Emlékalapítvány által vezetett nyári táborban fognak segédkezni, ahol a táborozó gyerekekkel való foglalkozás (angol, kézművesprogramok vagy bármi, amit közösen kitaláltok) lesz a fő feladat. A tábor alatt az önkéntesek végig a nyári táborban segítenek és a gyerekekkel együtt vesznek részt a programokban. Saját és bevált közösségi játékok, fejlesztő programokat több,mint szívesen várunk az önkéntesektől és a táborvezetőktől is.

SOS Gyermekfalu, Kőszeg (08.05-18) – 8 fő

A kőszegi SOS-táborban a legkisebbeké a főszerep. Általános iskolás gyerekeknek szervezett nyári tábor mindennapjaiban fognak besegíteni az önkéntesek. A táborban itt is a kreativitás és a játékosság szárnyalhat, a mindennapi munka mellett a gyerekek szabadidős tevékenységében is részt vesznek az önkéntesek és a táborvezetők is. Proaktív és kreatív önkénteseket várnak, ez a tábor is nagyon aktív lesz. Szállás: kőházakban a gyermekfalu területén.

SOS Gyermekfalu, Orosháza (08.010-21) – 8 fő

A másik SOS-tábor jellege kicsit más, az önkéntesek az Gyermekfalu 12-18 éves gyerekei számára és velük együtt fognak programokat szervezni (sportesemények, kézműveskedés, kirándulások). A szabadidő hasznos eltöltése mellett a tábor célja, hogy a gyerekek perspektívája kitáguljon, új lehetőségeket ismerhessenek meg és persze gyakorolhassák az angolt 🙂

Proaktív és kreatív önkénteseket várnak, nagyon aktív tábor lesz, de rengeteget kapnak is vissza az önkéntesek. Szállás: kollégium.

SOS Gyermekfalu, Kecskemét (08.11-21) – 8 fő

A 5. kecskeméti tábor célja a Gyermekfalu szépítése (tavaly az iskolában festettek és dekoráltak az önkéntesek). A fizikai munka mellett workshopokat és szabadidős programokat fognak szervezni a Gyermekfalu lakói számára az önkéntesek. Szállás: kőházakban a gyermekfalu területén. A tábor leírását itt olvashatjátok.