Vezess nemzetközi önkéntes tábort!

SCI Hungary

Ha jól beszélsz angolul, s kipróbálnád magad csapatvezetőként, jelentkezz hozzánk táborvezetőnek!

Szerezz velünk tapasztalatot, életre szóló élményeket, segíts másoknak is jót tenni!

Ha szeretnél …
… nemzetközi környezetben…
… tapasztalatot szeretni projekt koordináció területén;
… és kipróbálnád magad csapatvezetőként;
ha hiszel abban,
… hogy a kultúrák különbözősége csak színesíti a világot,
… hogy kis lépésekkel, egy csapatban mi is tudunk tenni azért, hogy a Föld egy jobb világ legyen;
légy koordinátor az Útilapu egyik magyarországi önkéntestáborban!

Az 2 hetes nemzetközi önkéntestáborainkat általában elszigeteltebb vidéki közösségek segítésére szervezzük, s 10 külföldi (világ bármely tájáról) és 2-3 magyar önkéntest várunk, hogy szállásért, étkezésért és élményekért cserében valódi értéket teremtsenek, s megismerjék a magyar és egymás kulturáját. Minden tábor más és más, a projekt középpontjában állhat a környezetvédelem; közösségi terek felújítása; gyerekekkel, idősekkel, mozgássérültekkel, menekültekkel való foglalkozás; idegengyűlölet elleni kampányok szervezése, stb.

A táborok előkészítését és a tábor alatt a külföldi önkéntesek koordinációját 2 táborvezető végzi.

Elvárások:
• magabiztos angol nyelvtudás;
• nyitott, kommunikatív, szervezni szerető személyiség;
• csapatmunka a tábor- és a táborszervezés többi részvevőivel; szervezésben dolgozóval;
• elérhetőség, megbízhatóság, alaposság.

Amit kínálunk:
• ingyenes, gyakorlati képzés: csapatvezetés, csoport-dimanika, multikulturalizmus, projekt-tervezés, vezetés, stb. témákban (opcionális kiegészítő képzés külföldön);
• támogatás a felkészülési idő és az önkéntestábor teljes ideje alatt;
• ingyenes szállás, étkezés, utazási költségtérítés;
• előzetes megállapodás esetén a tapasztalat elismertethető a tanulmányok alatti kötelező gyakorlatként.

Szerezz velünk tapasztalatot, életre szóló élményeket, segíts másoknak is jót tenni!

A táborok szervezésére és vezetésére felkészítjük a koordinátorokat.
A táborvezető pozíció önkéntes, fizetés nem jár érte! A kapcsolódó költségeket a szervezet téríti.
A munka előzetes megállapodás esetén elismertethető a tanulmányok alatti kötelező gyakorlatként.

Jelentkezésedet ezen a linken várjuk, kérdéseddel keress minket a   címen!
Várunk az Útilapu csapatába!

Letölthető hirdetés: itt

JELENLEG A KÖVETKEZŐ TÁBOROKBA KERESÜNK MÉG VEZETŐKET:

Hetedhét tábor, Ágasegyháza (07.27-08.10) – 8 fő önkéntes / 2 táborvezető

Az önkéntesek a Kovács Kinga Emlékalapítvány által vezetett nyári táborban fognak segédkezni, ahol a táborozó gyerekekkel való foglalkozás (angol, kézművesprogramok vagy bármi, amit közösen kitaláltok) lesz a fő feladat. A tábor alatt az önkéntesek végig a nyári táborban segítenek és a gyerekekkel együtt vesznek részt a programokban. Saját és bevált közösségi játékok, fejlesztő programokat több,mint szívesen várunk az önkéntesektől és a táborvezetőktől is.

Részletes táborleírást megtalálhatjátok a workcamps.info-n.

Boróka Ház, Diósjenő (07.05-07.14.) – 8 fő önkéntes / 2 táborvezető

A Boróka Ház egy közösségi tér, ahol hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapnak arra, hogy  játékos formában megismerkedjenek környezetük értékeivel és a természetvédelem fontosságával. Rendszeresen szerveznek kézműves és hagyományörző műhelyeket a helyiek számára. Az első turnusban egy kisebbeknek szóló napközis táborban fognak önkéntesek segíteni, résztvevők feladata elsősorban olyan gyermekfoglalkozások megszervezése, kitalálása és levezénylése, amely nem csak nyelvhez kötött. Ezen túl az önkéntesek a ház körüli munkákban is segíteni (elsősorban fizikai munka) fognak. Szállás választható: vagy a ház nagyobb szobájában vagy sátrakban.

Részletes táborleírást megtalálhatjátok a workcamps.info-n.

Boróka Ház, Diósjenő (07.19-07.28.) – 8 fő önkéntes / 2 táborvezető

A Boróka Ház második turnusában szintén egy nyári gyerektáborban fognak az önkéntesek segíteni, viszont az előző turnushoz képest itt a gyerektábor ottalvós, és nagyobb gyerekeknek, felsős korosztálynak szól. Az önkéntesek feladata itt is a foglalkozások megszervezése és lebonyolítása lesz, mellette ugyanúgy fognak segíteni a ház körüli munkában is.

Részletes táborleírást megtalálhatjátok a workcamps.info-n.

Smaragdfalva, Egerszalók (07.15-07.28.) – 8 fő önkéntes / 2 táborvezető

Smaragdfalva egy olyan tanyaközösség, amely az önellátásra épül és a természettel közös értékeket képviselnek. A közösség csak humán erőforrást használ, viszonylag nomád körülményben, de rendkívüli helyen élnek az ottlakók. A tanyaközösség évről évre növekszik és fejlődik, színtere nyári gyerekprogramoknak és gyerektáboroknak. Az önkéntesek feladata lesz a tanyaközösségben való segédkezés, a környezet rendben tartása, a nyári gyerektáborok színhelyének előkészítése. Lehetőség nyílik nem csak a permakultúra alapjainak elsajátítására, hanem egy igazi tanyasi gazdaság munkáit is megtanulhatják. Szállás szalmaházakban megoldott, de lehetőség van jurtában vagy sátorban való éjszakázásra is. A táborban is uralkodni fog a zöld minden téren,  vegetáriánusok előnyben 🙂

Részletes táborleírást megtaláljátok a workcamps.info-n.

Élj tudatosan Egyesület, Kecskemét és Tiszadob (07.21-08.03.) – 6 fő önkéntes / 2 táborvezető

Az egyesület olyan családoknak nyújt segítséget, akik közül a szülők állami gondozásban nőttek fel. A családokat gyerekek beiskolázásával, nyári táboroztatásával, adományokkal támogatják. A támogatott családok főleg Tiszadobhoz kötődnek, akik akár egy munka reményében elköltöznek Kecskemétre is, így az egyesület projektjei nagy segítséget nyújtanak mentor programjukkal. Az egyesület egy adományboltot működtet, amely bevételi forrás és munkalehetőség is egyben. Cél egy olyan adománybolt hálózat megalapítása, amely Tiszadobon is működik és nagyban támogatja a családokat. A projekt két helyszínen fog megvalósulni. Az önkéntesek a tábor alatt egyrészt Kecskeméten segítenek az adománybolt rendszerezésében, a raktári készlet tisztításában és csomagolásában.  A tábor alatt pár napot az önkéntesek Tiszadobon töltenek, ahol a település lakosságának szervezett Családi Sport nap megszervezésében segítenek.

Részletes táborleírást megtalálhatjátok a workcamps.info-n.