Tagság, részvételi feltételek


Csatlakozz önkéntesnek!

Szeretnél néha bejönni hozzánk és részt venni helyi programjainkon?

Önkénteskedni, programjainkon részt venni az Útilapuban, hivatalos tagság nélkül; mindenféle díj fizetése nélkül is tudsz!

Itthoni programjainkon, ha külön nem jelöljük, mindig ingyenes a részvétel! (Persze egy tálca sütit mindig szívesen fogadunk! 🙂 )

Szeretnél külföldön önkénteskedni (táborokban, tréningeken vagy EVS-en)?

Ebben az esetben a részvétel feltétele, hogy hivatalosan is tagja legyél az Útilapunak. Ezt aktív önkéntes munkával, illetve a tagsági díj fizetésével tudod megtenni. Erről olvass bővebben itt.

Szeretnél aktív részesévé válni valamelyik munkacsoportunknak?

Ha célod elsődlegesen nem az, hogy utazz és igénybe vedd a “szolgáltatásainkat”, hanem, hogy itthon bekapcsolódj a közösségünkbe és aktívan részt vegyél a szervezet életében, önkéntesen felajánlanád tudásodat, tapasztalataidat, szabadidődet, hogy gazdagítsd az Útilaput és magadat, ezt bármikor megteheted ingyenesen, és nagy örömmel fogadunk.

Javasoljuk, hogy első lépésben böngészd át honlapunkat, tájékozódj a nálunk folyó munkáról, írj a munkacsoport vezetőnek, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot Facebookon. Következő lépésben gyere el aktuális rendezvényeinkre, melyet online felületeinken is folyamatosan hirdetünk. Ezeken az eseményeken mindig lehetőség van arra, hogy kötetlenül beszélgess aktív önkénteseinkkel.

Rajtad múlik, hogy mennyi időt, energiát, elkötelezettséget szánsz ránk. Aktív önkénteseink munka, család és/vagy egyetemi tanulmányaik mellett végzik tevékenységüket.


Tagság

Az Útilapu tagsági díj összege 15.000 Ft. Ez tartalmazza a tagjaink számára hozzáférhető szolgáltatásokra való jelentkezés lehetőségét, pl. egy külföldi táborban, vagy hosszú távú önkéntes szolgálatban való részvétel lehetőségét is. A második és további táborok (workcamps) regisztrációs díja 7.500 Ft, támogatott tréning vagy ifjúsági projektekre való jelentkezésért nem kérünk pénzt.

Csökkentett, 1.500 forintos tagdíj fizetését kérelmezhetik azok az önkéntesek, akik részt vettek az Útilapu legalább három havi megbeszélésén, és rendelkeznek egy munkacsoport vezető ajánlásával (ezt ált. 30 óra aktív önkénteskedés után lehet kérni). Tőlük a naptári éven belüli MÁSODIK táborba jelentkezés esetén, kérjük a 7.500 forintos regisztrációs díjat.

Tagságot egy évre lehet aktiválni. Az éves tagság minden esetben NAPTÁRI évre vonatkozik, tehát az év január 1.-től (vagy a jelentkezéstől) december 31-ig.


**GYIK**

Miért jó a tagság?

  • tagként szavazhatsz a közgyűlésen, tehát beleszólásod lehet az Útilapu ügyeibe, választhatsz elnökségi tagokat (board tagokat) vagy szavazhatsz a leendő elnökre vagy alelnökre – vagy éppen jelentkezhetsz ezekre a pozíciókra,
  • támogatod céljaink elérését, értékközösséget vállalsz egy 100 éves béke mozgalom víziójával,
  • csak az érvényes tagsággal rendelkező jelentkezők tudnak a szervezetet képviselve részt venni nemzetközi programjainkon, nekik tudjuk felkínálni a táborozás lehetőségét, vagy más programjainkban (pl. a tréningen vagy ificserén) való részvételt,
  • a tagsággal rendelkezők elsőként értesülhetnek az Útilapu kínálta nemzetközi lehetőségekről.

Hogyan jelentkezhetek tagnak?

Tábor-regisztráció vagy tréning-jelentkezés továbbküldése, és a tagdíj befizetése után automatikusan felkerülsz taglistánkra, és kezdődhet az önkénteskedés! Amennyiben a csökkentett tagdíj befizetésével szeretnél élni, feltétlenül jelezd ezt előre az címen.

Mik a csökkentett tagsági díjra való jogosultság pontos feltételei és menete?

  • Részvétel 3 havi találkozón az elmúlt 12 hónapban.
  • Munkacsoportvezető ajánlása: kérd munkacsoportvezetőd ajánlását (vagy ha szervezeti szinten önkénteskedsz, fordulj egyenesen az elnökséghez).
  • 30 óra önkénteskedés után tudnak a munkacsoportvezetők igazolást adni: már az önkéntesség kezdetén írd alá az önkéntes szerződést, és figyelj a jelenléti ívek aláírására!
  • A 30 órában figyelembe vesszük: bármelyik munkacsoportunkban végzett tevékenységet, segítséget az Útilapu szervezte, de munkacsoporthoz nem köthető eseményeken, hozzájárulásodat a szervezet munkájához; tábor- és ifjúsági csere vezetést. Azonban a workcamp-ekben, vagy tréningen való részvételt nem tudjuk ide elszámolni. A 30 órát az elmúlt 2 évben nézzük.
  • Írj egy levelet „tagság” tárggyal az címre.
  • Csökkentett tagsági díjjal bármennyi ERASMUS + tréningen, ificserén résztvehetsz, DE ha több táborba (workcamps) is szeretnél menni, akkor minden további jelentkezés alkalmával elkérjük a regisztrációs költséget.

A banki átutalás adatai:
​S​zámlaszám: 16200223-10084234
​S​zámlatulajdonos: Útilapu Hálózat
Összeg: 15.000 Ft
​Bank: ​MagNet Bank
Tárgy: saját neved

Tényleg akár 1.500 forint befizetése után részt vehetek bármennyi nemzetközi tréningen az évben?

Tényleg. Ha aktív önkéntes vagy. Mi is azt szeretnénk, ha az Útilapu aktív önkéntesei kihasználnák a lehetőségeket, és visszahoznák ezt a tudást az Útilapuba!

Mire fordítja az egyesület a tagsági díjat?

A tagsági díjakból befolyt összeget teljes mértékben a szervezet működtetésére (rezsi/telefonszámla/honlap fenntartása/fogyó eszközök pótlása, stb.) vagy az itthoni táborok logisztikai költségeire fordítjuk. Tehát a tagsági díjat befizetve Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy folytathassa az Útilapu a több, mint 25 éves munkáját.