Együtt a fiatalokért


Üdvözlünk az Együtt a fiatalokért!  munkacsoport oldalán! Önkénteseink gyermekotthonokban nevelkedő fiatalok számára rendeznek változatos programokat, felzárkóztató foglalkozásokat, táborokat és nemzetközi ifjúsági cseréket.

A munkacsoport több mint tíz éves fennállása óta számos gyermekotthonnal, gyermekekkel foglalkozó szervezettel alakított ki jó kapcsolatot közös programok során. A tanév közben önkénteseink az otthonok falain belül segítik az ott lakók készségeinek fejlesztését (például angol, irodalom tanítás, kézműves foglalkozások).

2013 óta számos eseményt és már három nyári tábort szerveztünk a 3D nyomtatás köré. Ezen foglalkozások célja, hogy a résztvevőket új matematikai, informatikai ismeretek elsajátítására motiválja egy játékos tervezési és alkotási folyamat során. A foglalkozásokon közösen elkészítettünk egy többszintes három dimenziós társasjátékot, illetve számos ajándéktárgyat.

Minden nyáron gyermekvédelmi intézményekkel együttműködve rendezünk nemzetközi önkéntes táborokat vidéki gyermekotthonokban, vagy más gyermekekkel foglalkozó szervezeteknél. A táborok során külföldi önkéntesek segítenek az otthonokban lakóknak szebbé varázsolni környezetüket, illetve megismertetni őket a világ sokszínűségével. Partnereink között szerepel a Tiszadobi gyermekotthon, az SOS gyermekfalvak, vagy például az ágasegyházai  Kovács Kinga Emlékalapítvány.

Külföldi partnerszervezetekkel együttműködve évente két-három nemzetközi ifjúsági cserére küldünk gyermekotthonokban nevelkedő fiatalokból álló csoportokat. Itt a résztvevőknek lehetősége nyílik különböző izgalmas témákkal megismerkedni, miközben egy külföldi csapat tagjaiként idegen nyelvi ismereteiket is elmélyíthetik.

Te mit tehetsz?
Ha bármelyik téma felkeltette az érdeklődésed, vagy van egy új programötleted amihez az Útilapu segíthet hátteret biztosítani, írj nekünk a címre!

A munkacsoport hírei

2019.
05. 19.

Identitás és fiatalok radikalizálódása – emberi jogi képzés Franciaországban

3 fő jelentkezését várjuk a “Not a single story” tréning kurzusra A projektről: A képzés ötlete egy 2018-as emberi jogi képzőknek tartott CCIVS tréningen született meg Törökországban. A szélsőséges nézetek és ideológiák terjedése, a társadalom megosztottsága és a fiatalok radikalizálódása

2018.
10. 18.

SCI KÉPZÉS IFJÚSÁGGAL FOGLALKOZÓ AKTIVISTÁK ÉS SZAKEMBEREK SZÁMÁRA UKRAJNÁBAN!

A projektről: Maps of Volunterra A projekt során a résztvevők interperszonális és vezetői képességeiket erősíthetik meg, hogy a képzés után változásokat tudjanak elérni a modern társadalomban egy békésebb, mindenki számára befogadó közösségért! A tréning kurzus alatt olyan kérdésekről tudtok gyakorlati